Miljø og klimavennlige hjem med grønn maling

18.11.2019

Hvordan kan du få et fint hjem og samtidig ta riktig valg for både miljøet til lands og til havs? Fra et miljøperspektiv er maling gjerne forbundet til farger der både grønne og blå fargenyanser gir assosiasjoner til skog og hav. Hos Nordsjö er dette perspektivet mye større, og tar hensyn til skog og hav - med et klimakrav og en miljøbevissthet som strekker seg gjennom hele vår globale organisasjon.

Hva bør du tenke på når du velger maling ut fra et miljøperspektiv?

1. Velg vannbasert maling med lave nivåer av flyktige organiske forbindelser (VOC). Velger du en maling fra Nordsjö så skal du vite at de fleste interiørmalingene fra Nordsjö er vannbasert, og det er derfor ikke noe problem å finne miljøvennlig maling i akkurat de nyansene du ønsker. Prøv gjerne vår Perform+ Easy2Clean, som er svanemerket og utviklet til å tåle barnehender og er varig.

2. Kjøp riktig mengde maling. Med vår nettbaserte malingkalkulator er det enkelt å bestille riktig mengde maling. Når du kjøper mindre maling, sparer du ikke bare penger - du bidrar også til å bevare miljøet.

3. Kjøp en maling som dekker godt - da kjøper du mindre mengde maling og det er godt for både miljø og pengeboken din. Våre tester viser at Nordsjö maling har en veldig god dekkevne, og er et godt alternativ når du ønsker å bruke kvalitet som bidrar til mindre kvantitet og så lite maling som du kan. Les mer: Slik finner du billigste husmaling

4. Gjenbruk av møbler. Nordsjö har et eget sortiment som benyttes til maling av møbler, som gir et nesten sprøytemalt utseende, og der resultatet blir tilnærmet likt et nytt møbel. Bruk en god pensel og finn en fin farge å male med. Malingen er i tillegg vannbasert, hvilket er et godt argument for å bevare miljøet best mulig.

Artikkel hentet fra : https://www.nordsjo.no/no/farge-inspirasjon/miljo-og-klimavennlige-hjem-med-gronn-maling