Hvordan kan du innrede et barnerom som både er miljøvennlig og fint?

18.11.2019

Hvis dere er en miljøbevisst familie, har dere muligens tenkt over miljøfotavtrykket dere som familie setter her i verden. Hvilke typer bleier skal dere bruke? Hva slags leker bør man kjøpe? Og hvordan kan man innrede barnerommet på en måte som ikke skader hverken babyen eller miljøet?

Små føtter, lite fotavtrykk: barneromsideer som er trygge for både babyen og miljøet

«Hvordan kan vi innrede et barnerom som både er miljøvennlig og stilig?»

Hvis dere er en miljøbevisst familie, har dere gjerne tenkt over miljøfotavtrykket til barnet. Hvilke typer bleier skal dere bruke? Hva slags leker bør man kjøpe? Og hvordan kan man innrede barnerommet på en måte som ikke skader hverken babyen eller miljøet?

Over halvparten av foreldrene som ble intervjuet i AkzoNobels undersøkelse, sa at de liker å sjekke om et produkt er trygt for barn, før de begynner å pusse opp. Men nesten tre fjerdedeler av dem sa også at estetikk var svært viktig i utformingen av barnerommet.

Disse tipsene viser hvordan du kan velge grønne løsninger, og hvordan du kan gi babyen en miljøvennlig, sunn og ikke minst stilig start på livet.


1. Velg vannbasert maling

Noe av det viktigste du kan gjøre for å sørge for at barnerommet er både baby- og miljøvennlig, er å velge vannbasert maling med lave nivåer av flyktige organiske forbindelser (VOC), som ofte kommer fra den ikke-bærekraftige oljeindustrien.

De fleste interiørmalingene fra Nordsjö er vannbasert, og det er derfor ikke noe problem å finne miljøvennlig maling i akkurat de nyansene du ønsker. Prøv gjerne vår Perform+ Easy2Clean, som er svanemerket og utviklet til å tåle barnehender.

2. Ikke kjøp mer maling enn du trenger

Med vår nettbaserte malingkalkulator er det enkelt å bestille riktig mengde maling. Når du kjøper mindre maling, sparer du ikke bare penger - du bidrar også til å bevare miljøet.

Hvis du imidlertid sitter igjen med restemaling, bør du oppbevare den på riktig måte til neste gang (la den ikke bli utsatt for direkte sollys eller frost), eller gi den bort til naboer, venner eller til en veldedig organisasjon. Ikke hell den ut i vasken eller kast den i søpla. Lever maling du ikke skal bruke til miljøstasjon for riktig avhending.

3. Skap et tidløst rom

Babyen kommer ikke til å være liten i all fremtid. Hvis du innreder et rom som vokser med barnet, sparer du mye penger på lang sikt, og du sparer også søppelfyllingen for masse møbler og leker.

Før du begynner å pusse opp, bør du tenke gjennom hvordan møblene kommer til fungere i rommet når babyen blir litt større. I stedet for å kjøpe et stellebord, kan du for eksempel vurdere å bruke en solid stellematte oppå en kommode. Da kan du bare fjerne stellematten når barnet blir større, og bruke kommoden til å vise frem leker og bøker på.

4. Bruk om igjen gamle møbler

Før du kjøper nye møbler, kan du se om du kan bruke de du allerede har. Har du en bokhylle eller kommode som samler støv? Den er bare to strøk maling unna å være stjernen på det nye barnerommet.

Det er ikke bare møbler som kan få et nytt liv. Trekasser, gamle kister og til og med rammer kan forvandles helt med et strøk maling.

5. Hent frem din indre Picasso

I stedet for å bruke masse penger på bilder eller leketøy som skal live opp barnerommet, kan du jo prøve deg med penselen selv?

Det er en smart måte å bruke opp interiørmaling som er blitt til overs på, samtidig som du reduserer forbruket. Dermed kan du gjøre barnerommet mer personlig, og spare både penger og planeten.

Tips

Bruk vannbasert maling på dører og listverk også, ikke bare på veggene. Du finner maling tilpasset underlag for dør, list og panel i vårt sortiment som er fine å bruke på møbler etc. Da får du et barnerom som er både grønt og skjønt.

Små føtter, lite fotavtrykk: barneromsideer som er trygge for både babyen og miljøet


Artikkel hentet fra: https://www.nordsjo.no/no/inspirasjon/sma-fotter-lite-fotavtrykk-fem-miljovennlige-barneromsideer